1861169.jpg

Illat alkavat hämärtyä pimeydeksi aikaisemmin ja aikaisemmin. Auringon laskua saa ihailla omalta takapihalta silloin kun se näinkin sateisena kesänä laskeva aurinko punaa taivaanrantaa. Rakennuspuuhat huipentuvat loppuaan kohden ja alkaakin tuntua takki tyhjältä.

1861177.jpg

(kuva Jarno Väli-aho syksyllä 2007)

S. Ursula eli Siru isäntänsä kera kävi ensimmäisissä hirvikokeissa ja vaikka matkassa oli rutkasti huonoa tuuria oli tulos kuitenkin AVO 2 pistein 57,5. Onnea Sirulle huoltojoukkoineen. :)

Teimme retken lasten ja porokoirien kanssa Lieksaan jossa vietimmekin Marin, Elisan ja koira sakin kanssa hauskan päivän. Ihastelimme näiden porokoirien monimuotoista olemusta ja sitä kuinka yllättävän hyvin neljä narttua sijautui samoille poluille.

1861137.jpg

Hauskasti hymyilevä mänty vanhus sai monta halausta lapsilta.

1861133.jpg

 

Retkeilyn iloa.. :)

1861136.jpg

Luomoavaksi loppukuun tekee eritoten myös luoksemme keskiviikkona rantautunut hoitolainen. Minna leikattuineen polvineen päätyi jättämään Lumon pois Lapin matkaltaan. Ilomielin otimme tämän rinkelihäntäisen, puikkokuonoisen nokivarpaan luoksemme. Nopeasti Lumo onkin sijautunut laumaamme ja Leimun kanssa rälläysleikit sujuu vauhdikkaasti, joskaan ei Lumo Leimun vauhdikkaisiin spurtteihin aivan ennätä.

1861171.jpg

Leimun turkki alkaa kasvaa talvi pituuteensa.

1861175.jpg

Ja viimeisenä joskaan ei vähäisimpänä uutisia tältä päivältä. Olimme Minnin kanssa Enossa järjestetyissä lintuhaukku kokeessa ensimmäistä kertaa kumpainenkin laatujaan. Ilma oli kuiva, mutta kovin tuulinen. Lintuja maastossa oli heikosti. Meidän maastoon lintuja kuitenkin osui ja Minni haukkuikin tuloksen AVO3 pistein 56. Olen erittäin tyytyväinen meidän päivään tänään. Saimme kokemusta, haukkuja, tilanteita ja keräilimpä vielä maastossa kulkiessa aimo annoksen männynherkkutatteja. :)

1867897.jpg