465868.jpg

 

Sitä saattaa aivan tavallinen lenkkeily joskus saada uusia ulottovuuksia kun lopultakin sattuu jotain erikoistakin.

Lähdimme vuorostaan vauhdikkaalle potkurilenkille. Eilinen suoja sää oli muuttunut yön aikaan reippaaksi  pakkaseksi ja olikin hieno aurinkoinen päivä tulossa. Koirat juoksivat löysia pois vaarallisen nopeasti ensimmäiset 5 km jolloin alkoi meno tasoittua ja mutkat pysyi mutkina suorien ollessa edelleen suoria.. (hankijalasten kuluminen saa aikaan potkuriin aikaan kieviä ohjaus haittoja..)

Päästessämme metsän siimekseen oli vastassamme totutusti porotokka. Ne pyrin ohittamaan koirien kanssa ilman kommentteja. Niihin kun ei olisi missään tilanteessa suotavaa  mennä.

Pääsimme metsän läpi toiselle metsäautotiellä jossa sitten lopultakin pääsin näkemään niitä hirviäkin. Paljon on kyseisellä seudulla ollut makuu ja uokailupaikkojen jälkiä. Vaan siellähän ne kuusikossa nyt olivat. Kaksi hirveä.

Pian siinä unohtuu arjen murheet kun sama into ja kiihko tarttuu koirista itseenkin. Yritin mietiä minne päin eläimet kulkisivat ja vahingossa saimmekin nähdä eläimet uudestaan. Lakettelin potkurilla hurjaa vauhtia paikalle.. :)

Aikansa katselimme toisiamme koirien säestäessä kuorona. Yritin kuvata videoa todetakseni vain sen kuinka ei kannata odottaa onnistunutta kuvaa jos kaksi hurjasti poukkoilevaa koiraa on vyössä kiinni. Eläimet vaihtoivat taasen suuntaa ja luulin jo että nyt emme näe niitä. Koirat vetivät minkä jaksoivat ja palasimme jälkiämmme  jonkin matkaa. Kun näytti siltä, ettei niitä näy vaihdoimme suuntaa ja hakkuu aukion läpi lähdimme jatkamaan matkaa. Löysimme jäniksen raadon joka oli luultavasti ilveksen tekosia.

Poikkesimme metsäautotielle ja siellähän ne puiden katveessa olivat taas. Hirvet siis.

Innoissaan kuvaamaan niitä vaan toinen vain osui kuvaan. Pieni pätkä iedoa ja kauhukseni huomasin pian kuinka koirien vetoköysi lipesi uuden vetovyön avokoukusta.. Sinne menivät. Eivät ensin älynneet olevansa irti vaan pianpa nuo sen huomasivat..

Siinä alkoi itselläkin töppönen nousta toisen eteen ja tuli kiire saada koirat kiinni. Onneksi näillä on valjaiden välillä jakaja ja ne jäivän puuhun kiini toisen kiertäessä toiselta puolelta. Huh.

 

465871.jpg

Palatessamme aukolla löysimme ehkä eiliset ilveksen jäljet joita taasen jäljestettiin. Kuvasta ei kyllä saa koosta mitään mittasuhdetta. Koirat sitten nuuskuttivat jäjet jäljettömiin..

Onneksi välillä on yllätyksiä tuolla lenkillä. :)

Ensimmäinen hirvikontakti

Toinen kerta

(Videot ovat "vähän" heiluvalla kädellä kuvattuja.. ;) Lisäksi leikkasin pois huojuvien puiden kuvat eli jäljelle jäi kokonaista muutama sekunti videoa.. Aina voi onnistua, edes joka kerta.. ;)  :) )

465864.jpg