S.Mielikki, Lieksa 20.9.2009 HIRV AVO2, AVO luokan voittaja

Lieksan Kelvällä järjestettiin 20.9.2009 hirvikoe "Pikkukilihaukut". Ilmottautuminen tapahtui viime hetkillä koska emme olleet saaneet hirvikontaktia aikaisemmin. Kaksi hyvää reilun 3h:n työskentelyä erilaisissa tilanteissa erilaisten hirvien kanssa antoi kuitenkin uskoa ja varmuutta kuinka Minni haukkuu jos vain niitä haukuttavia löytyy.

Niinpä lähti ilmoitus kilpailuun ja päästiin vielä kilpailuunkin mukaan. Kiitos myös Karille kun lähti tuomariksi kokeeseen ja mahdollisti näin meidän osallistumisen. Itse tein myös tuomariharjoittelun kokeessa. Paikan päällä kuulimme millaiseen kisaan olimmekaan tulleet lähteneeksi. Huippukoiria hienoin palkinnoin palkittavassa kokeessa. Tuloksia joilla haetaan sitten piirimestaruus kilpailuihin jne. No, ei ihan vaatimattomimmista kisoista ollut siis kyse.

Marko ohjasi Minniä tehden viimeisen harjoittelun samalla. Joka ei kuuleman mukaan ole kaikein helpoin tehtävä. Täyttää kuponkia ja ohjata omaa koiraa siis. Eipä sattunut helpoin maastokaan Minnille kallioineen, mäkineen ja rotkoinen. Hirvi oli kuitenkin löytynyt ja haukku irronnut Minniltä. Välillä kuulumattomissa mäen takana.. Vaikka sattumuksia ja epäonnea niin silti AVO2 tuloksen edestä ryhmä sai kuitenkin kirjattua asioita ylös. Koepaikalta lähtiessämme luulimme tuloksen olevan AVO3 tulos, mutta ei se sitten ollutkaan niin.. Ja parempi näin. :)

Hirven metsästys alkaa ja jahka saadaan harjoitusta mahdollisen kaadon kera niin sitten on aika yrittää uudelleen..

Junnuhaukuissa Minniä ja Siniä ei onnistanut viime vuoden veroisesti. Ensimmäinen 0 tulos pyörähti parivaljakolle pistein 40. Ei aina onnista... Minni riemuitsee saaliiksi saadusta koppelosta ja nähtäväksi jää syrjäyttääkö hirven haukkuminen linnun haukkumisen.

Martsalle on tullut kokoa ja massaa. Vaikka koko alkaa olla aikuisen on kuitenkin mieli vielä ihan pennun. Silti ollaan saatu pari kontaktia hirviin haukun säestämänä. :) Nyt vain kun saisi taottua omaan päähän malttia pennun kanssa niin hyvä olisi..

Sitten hieman huonompia uutisia lopuksi. S. Tuulikki palautui meille. Tai ostimme Tuulin takaisin koska omistajat eivät olleet täysin tyytyväisiä. Nyt Tuuli on Markon veljen luona ja katsotaan mitä saadaan Tuulin kanssa aikaan. Koira on kuitenkin vielä niin kovin nuori. Kerran olen käynyt Tuulin matkassa metsässä ja haku on ainakin nopeaa ja kohtuullisen laajaa. Aika näyttää mitä tuleman pitää.