487566.jpg

Retkemme Hanin luo oli sitä sorkan ja sarvien ääntä. Hanin luona pääsimme porohommiin ja lapset olivatkin innoissaan. Siinä kelkalla palikoita kuskattiin ja heinää annettiin. Ekalla keikalla porot olivatkin aivan lähellä rekeä jossa oli rehut ja lapset. Oli lapsilla lystiä kun saivat silitellä eläimiä. :)

487576.jpg

 

487581.jpg

 

Töiden jälkeen päästiin sitten hupia kokeilemaan. Eli kolme hirvasta aitaan ja paimennusta. Hani oli ekana. Laitettiin liina hallittavuuden pitämiseksi. Siinä oli Hani omassa elementissä. :)

Kyllä näkee kuinka silmä loistaa Hanilla kun saa haukkua ja paimentaa, tehdä työtä johon on nuotit kirjoitettu jo geeneihin. Äksy poro puski päälle ja hyökkäs kimppuun josta toinen ei ollut moksiskaan vaan lisäsi vain haukkua ja päättäväisemmin yritti saada sinne minne pitikin. Itselle vain aivan uutta ja ihmeellistä touhu joten haittona enemmän taisin olla kuin mitä apuna.

 

487569.jpg

 

Mesi oli torhakkana porojen perään ensin aidan raosta. Ja niin kauan kunnes.. Ekalla paimennus harjoituksella samainen äksy poro hyökkäs kimppuun ja ajoi Mesin pois. Mesi säikähti siitä niin, että aristeli eläimiä. Vaan ehkäp se siitä. Mutta hurjasti on eroja Hanin ja Mesin taipumuksissa. Toinen haukkuu ja paimentaa luontaisesti ja toinen ei päästänyt ääntäkään ja pelästyi hyökkäystä. Vaan kyllä se siitä.

 

487585.jpg

 

487587.jpg

 

Tänä aamuna sitten Paulin kanssa lähdettiin hangille karhuista havaintoja etsimään. Keli oli mitä mahtavin maastoja myöten. Koiria ei ollut Mesiä lukuun ottamatta mukana. Vaarallista olisikin ollut osin sulan Tervajoen reunoilla luistellessa. Ja löytyihän niitä...Jälkiä.  Aurinko oli anhimpia sulattanut epäselviksi vaan tämä oli tuorein joka löydettiin.

Oli aivan kuin luvatoman helppoa ja kevyttä liikkuminen luistellen jäällä.

Paikka paikoin sai nauttia jään ja veden eri muodoista. Kuunnella joutsenten ääniä ja nauttia kuinka auringon säteet kutittelivat poskia. Miettiä kuinka rikas sitä onkaan kun on mahdollisuus päästä tälläisiin paikkoihin ja saa asua näillä seuduilla. :)

487595.jpg

Lisää kuvia täältä: Sorkkia, sarvia ja hankia

Ja edelliseen kirjoitukseen kuvia täältä: Satujen saari