399948.jpg

 

Pitkään haaveilemani retki metsään koirien kera keskenään yökuntiin toteutui vihdoin. Kiitos ystävän joka antoi lastenhoito apua.

Valo kajastelee välillä, ja synkkien, pimeiden hetkien varalta sain varmasti voimia matkallamme.

 

399731.jpg

 

Taivalsin koirien kanssa Hossaan jossa hiihdimme katsomaan Värikallion kalliomaalauksia ja olisimme käyneet myös Kuusamon puolella Julmassa Ölkyssä, mutta emme sinne asti päässeet. Pimeä alkoi tulla ja kohdetta ei alkanut näkyä. Ruotsalais-norjalais-suomalais vitsiä mukaillen käännymme varmaan 200m:n päästä takaisin. Mutta ei sillä niin väliä, onpahan syy tehdä uusi retki.

 

399964.jpg

Valloitimme Laukkujärven autiotuvan yöpymis paikaksi joka oli autio, kunnes me levittäydyimme sinne.

Menomatkalla jätin tavarat jo tuvalle ja hiihdin koirien kanssa kalliomaalauksia katselemaan. Siinä hiihdellessä ja illalla tuvassa hiljaisuutta kuunnellessa mittasuhteita asioille hain.

On hyvä etsiä asioille mittasuhteita. Huomata milloin asiat ovat suuria ja minkä rinnalla samaiset asiat ovat pieniä. Tapahtuneet asiat ovat olleet suuria ja vaikuttaneet kaikkeen, mutta nyt ne asiat ovat jo pieniä. Pitää yrittää "kääntää vahvuudeksi ja jatkaa eteen päin." Eli niistä voisi tehdä toisella tavalla suuria?

 

399738.jpg

 

Kallliomaalaukset pysäyttivät ja saivat miettimään. Ihmiset ovat silloinkin eläneet ja tehneet ne maalaukset. Merkitystä ja tarkoitusta ei kukaan tiedä nykypäivänä, mutta silloin ne ovat varmasti olleet suuria. Pieniä suurten asioiden rinnalla (esim ruoan ja suojan hankinta), mutta varmasti ensiarvoisen tärkeitä ja suuria jonkin muun merkityksenä.

Kallio on ikiaikainen, suuri ja vahva. Kaikenlaista kokenut ja nähnyt. Sisimmästäkin  pitäisi tehdä vahva? Monenlaisista kokemuksista rakentaa vahvuus, tehdä pienistä asioista suuria ja suurista pieniä. Etsiä mittasuhteita ja katsella asioita eri kanteilta. Nähdä se minkä näkisi jos uskaltaa katsoa ja kuulla sitä mitä voisi kuulla jos uskaltaa kuunnella.

Minä olen minä, pieni tai suuri, kuinka sen katsoo.

399952.jpg

Ei ole hyvä olla yksin vaan on välillä hyvä olla kaksin, kaksin itsensä kanssa.

Kuvia retkeltä: http://kuvablogi.com/blog/1227/34/