1251135025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koekausi on sitten nyt avattu vaikka karhustus aikakin oli parhaillaan menossa.

Osallistuimme S. Mielikin eli Minnin kanssa Lieksan lintukokeeseen 23.8.2009

Vuonislahden Erä ry järjesti 23.08.2009 Lieksassa linnunhaukkukokeet, jotka olivat seuran historian ensimmäiset. Ylituomari Ilkka Jokinen kehui järjestelyjä erinomaisiksi ja tulostasoa harvinaisen hyväksi. Tuomarityöskentely oli tarkkaa, eivätkä maastotapahtumat jääneet epäselviksi.

Lintulaskenta: Metso 4, koppelo 7, teeri 73, pyy 8, 32km = yht. 102 lintua = 3,2 lintua/km
Koetoimitsija/sihteeri: Heidi Lahtinen

7. isln Soidinahon Mielikki ER35843/07, om. Marko Kiiski ja Susanna Kinnunen, Ilomantsi VOI 3, 58p.

Kopioitu SPK: sivuilta.

Vaikka aamu oli viileä ja osin matkalla melkein pakkasen puolella lämpeni ilma nopeasti. Erän päättymisen lähestyessä ilma lämpeni lähes helteiseksi. Koemaastostamme ei vain pahaksi onneksemme löytynyt pyypoikueen lisäksi kuin 2 teertä. Niiden parissa sitten tehtiinkiin kokeen työskentelyt koska en ottanut pyitä arvosteluun mukaan. Hienosti Minni haki erän ajan vaikka ilma olikin tukala ja turkki ennen talvea jo paksu.


Tuntia ennen erän päättymistä teki Minni erikoisen "katoamisen". Tuli kuitenkin kutsuttaessa. Koepaikalle palattuamme kuulimme kuinka karhu oli tullut maastoomme juuri samaisella paikalla missä koira kateissa. Jääkin arvailuksi oliko nallen hajut nenässä välillä.

Tulokseksi tuli se mikä tuli ja itse olen päivään tyytyväinen vaikka ei se ykkönen tullutkaan. Koira on selvästi kehittynyt viime syksystä paljon. Luottamus molemmin puolista, käytös työhalukkuuden ja ohjattavuuden kera hyvä.

Tästäpä on hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin niin lintujen kuin suurriistankin parissa. :)