983364.jpg

Kuukausi on mennyt vauhdilla. Ruskaa ihaillen, reissaillen, pentujen kehitystä ja ruskaa ihastellen. Ruskan värisiä kuvia porotilan elämää seuraten oman metsän tapahtumiin liittyviä kuvia täältä:

Syyskuu -07

Tellu (Soidinahon Mielikki) on isäntänsä Jounin ja perheen toisen laika nartun kanssa aloittanut elämänsä ensimmäisen syksyn ansiokkaasti.

983341.jpg

983345.jpg

Ensimmäinen kaato (2 vasat) 11.10 jolloin Tellulla ikää tasan 5kk.

me sovittiin hirviporukan kanssa että jos löytyy sopivalta paikalta hirvet niin ei ammuta vaan opetetaan koiria.niimpä hirvet löytyi torstai aamuna pellolta ja ne siirtyi aika pienelle metsäalueelle.sitten odotettiin porukkaa kasalle ja laitettiin rinki kiinni ja lähdin koirien kanssa etenemään hirville tuulen alta noin kilometrin päästä.natsku kierti isompaa lenkkiä ja tellu kierteli lähempänä minua hakulenkkien pituus noin 3-10 min .natsku löysi hirvet ensin ja tellu  meni haukun alettua myös käymään haukulla mutta palasi sieltä minun luo ja tuli minun mukana lähemmäs hirviä. pääsin noin 200m päähän hirvistä kun tellu lähti uudelleen hirville ja aloitti haukun se haukkui hirviä noin 30 m etäisyydeltä haukku kesti tällä paikalla noin 5 min jonka jälkeen hirvet siirtyivät noin 300m kohti passiketjua molemmat koirat seurasivat hirviä siirtymän ja aloittivat haukun uudelleen ,lähestyin hirviä mutta ne ei kestäneet vaan karkkoontuivat passiketjuun. tellu seurasi joitain satoja metrejä hirviä ja palasi minun luo tässä vaiheessa kuului laukaukset ja soitin passi miehille että eivät mene kaadolle ennenkuin tellu on paikalla.päästyämme lähemmäs tellu meni kaadolle ja alkoi haukkua hirviä mutta ei mennyt vieläkään 30m lähemmäs vaikka toinen koira oli kaadolla .hirvelle menimme tellun kanssa yhdessä ja vähän aikaa haisteltuaan tellu alkoi repimään karvaa ja ja maistoi hirven verta pistettyäni sen.kaadolla molemmat koirat käyttäytyivät hyvin minkään laista omimista tai keskinäistä kahinaa ei ollut.
 
Ja tänään naaras hirvi seisonta haukkuun:
tänään onnisti oikein kunnolla.ensimmäinen 2 tunnin ajo tyhjää ja seuraavassa ajossa tärppäsi törmäsin taimikossa tuoreisiin hirvenjälkiin ja jäin odottamaan että koirat etsii hirven. 10 minuutin haun jälkeen haukku alkoi 400m päästä.siirryin 50m haukun suuntaan ja jäin aukonlaitaan odottamaan.molemmat koirat aloittivat haukun yhtä aikaa.haukku siirtyi pikkuhiljaa minusta poispäin mutta muutti sitten suunnan suoraan minua kohti ja hirvi tuli 50m päähän johon pääsin ampumaan seisonta haukkuun.haukku kesti yhteensä noin 20 min ja molemmat koirat pysyivät haukulla kokoajan .hirvi käyttäytyi haukulla rauhallisesti ja siirtyi minun luo hiljakseen kävellen ja välillä  kuunnellen.
 
Oikein paljon onnea koirille hienosta työstä isäntäväkeä unhoittamatta. :)
 
983373.jpg
 
Ruskaa Rovaniemellä
 
983426.jpg
 
Minnikin alkaa saada ison koiran mittoja ja värit antaa ilmeikkyyttä kasvoille.
 
983384.jpg
 
Perjantaina tapasimmekin Annen koiralaumaa ja Minni oli varsin esimerkillinen eleiden käyttäjä.
 
983398.jpg
 
Uusimme viime syksyisen retkemme Vorlokin mökille ja taasen lampi sai pintaansa jääpeitteen ollessamme siellä.
 
983401.jpg
 
Ronja oli myös mukana ja enemmän kuin yhden kerran nämä kaksi koiraa sekoittuivat. Ei uskoisi Minnin olevan Saran pentu ulkonäön perusteella.
 
983389.jpg
 
Hoplaa..
 
983391.jpg
 
Kauniin aurinkoinen syyspäivän retki läheiseen metsään oli lepäyttävä. Kaatuneen kelon rungolla istuskellessa havaitsimme pesän muistoineen. Kesän tapahtumia syksyisen metsän sylissä. Kuoret on jääneet jäljelle poikasten lähdettyä kohti suurta seikkailua -elämää. Saapeastellen lumisen talven kautta kevääseen ja uuteen kesään. Onnea uuteen lintujen pesään.
 
Astellen ja ajatellen..