Syksy on saapunut ja sieniä putkahtelee sateella ihan melkein silmissä. Kanttarellit ja suppikset ovat vielä vähän piilossa, mutta tatteja on kerätty omiksi tarpeiksi ihan mukavasti. Näitä kauniin punaisia sieniä on vain ihasteltu..

Sani oli viikonlopun mittaisella agility-kurssilla Sinin kanssa Kiteellä. Hienosti oli parivaljakko oppinut kaikkea uutta. Harmi ettei Ilomantsissa ole agility esteitä, että parivaljakko pääsisi hiomaan taitojaan enemmän.

 

Pennut ovat matkanneet maailmalle omiin koteihinsa. Hiccu saa nyt olla kotona ainoana pentuja ja kylläpä meno rauhoittui huomattavasti Raidan matkattua omaan kotiin. Nyt ollaan Hiccun kanssa keskitytty opettelemaan perustaitoja sekä tehty jälkiharjoituksia. Varsinkin jäljellä pikku kaverin nenä tuntuu toimivan loistavasti.

 

Pieni, topakka sydämmen valloittaja Raita -raitsuli muutti sijoituskotiin Tuupovaaraan kivaan perheeseen. Kiva kun Raita jäi näinkin lähelle, että voimme tiiviisti vaihtaa kuulumisia. Ja nähdäkin aika ajoin.

Pohjois-Karjalaan jäikin 4 pentua jos oma lasketaan mukaan ja Viiru tyttönen muutti Pieksämäelle maatilalle.Viiru ja Kulta (eli Seita) pääsevät isona paimenen virkaan jos siihen riittää rahkeet. Olen iloinen miten kaikille pennuille löytyi sopivat ja mukavat kodit.

Muutoin katseet kääntyy pentusuunnitelmissa ensi vuoteen jolloin on suunnitelmissa Lapinporokoira pentuja sijoituskodissa asustelevalle Lillille (S. Elämän Valo) ja jos kaikki menee niin kuin ajatus niin ehkä myös pentue sijoituksessa olevalle Itäsiperianlaika  Simalle (S. Tähtisilmä). Mutta sinne on aikaa vaikka nopeastikkos se tuo aika meneekin eteenpäin..